2020 sayımlarına göre Balıkesir’in nüfusu 1.204.824 kişidir ve git gide nüfus artışı göstermektedir.
Balıkesir’in Toplamda Şehir merkezi hariç 20 adet ilçesi bulunmaktadır. Bir kısmı Marmara diğer kısmı ise Ege Bölgesindedir.
Üniversite şehri olan Balıkesir, nüfus kalabalığının bir kısmını öğrencilere borçludur.
Turizm ve kültürel faaliyet olarak da Balıkesir’in hakkını yiyemeyiz. Oldukça güzel bir bitki örtüsü ve yerleşim yerleri mevcut.
Doğal Güzellikler ve Mesire Yerleri, Müzeler ve Ören Yerleri, Tarihi Yapılar ve plajları ile belkide gösteremeyip atladığımız birden çok yerleri vardır.
Balıkesir İlçeleri
Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk
Eğer yolunuz bir gün buraya düşerse veya Okul tercihinizi Balıkesir’den yana kullanmayı planlıyor iseniz görmeniz gereken yerleri aşağıdaki gibi sıraladık.
Balıkesir Gezilecek Yerler Listesi
Kaz Dağları
Kaz dağları: Balıkesir’in en meşhur yerlerinden birisidir. Eğer gezi listesi oluşturacaksanız listenizin ilk sıralarında olması gerekir.
Manastır Plajı
Manastır Plajı hakkında
Manastır Koyu Erdek’e 22 kilometre, Bandırma’ya 43 kilometre uzaklıktadır. Ihlamur kokularının baskın olduğu koy, çadırlı kamp için çok uygun olduğu gibi köyde pansiyonlar da bulunmaktadır. Manastır Koyu küçük, şirin, yeşil ve el değmemiş bir doğal güzelliktir.
Şeytan Sofrası
Şeytan Sofrası hakkında
Şeytan Sofrası: Sarımsaklı tatilinizde özellikle gün batımına doğru ziyaret etmeniz gereken, Sarımsaklı’ya sadece 2 Km. mesafede nefis bir yerdir.
Cunda Adası
Cunda Adası hakkında
Cunda Adası: gezilecek yerler bakımından ülkemizin en dikkat çekici adalarından biri. Adanın bugünkü ismi Alibey Adası olsa da daha çok Cunda Adası olarak biliniyor. Adanın bugünkü adı Kurtuluş Savaşı sırasında padişahın “Yunanlılara teslim olun” emrine uymayarak silahlı mücadeleye başlayan ilk birliğin kumandalı Yarbay Ali Çetinkaya‘dan alıyor.
Agios Yannis Kilisesi
Agios Yannis Kilisesi hakkında
Agios Yannis Kilisesi olarak bilinen bu bina 2007 yılından beri Rahmi Koç Müzesi’ne bağlı müze, kitaplık ve cafe olarak hizmet vermektedir. Kilise kesme taş ve tuğladan yapılmış, dikdörtgen planlı, üzeri tonoz örtülü küçük bir yapıdır.
Kozak Yaylası
Kozak Yaylası hakkında
Kozak Yaylası: Doğal bitki örtüsünün fıstık çamı olduğu ve 5 milyon civarında fıstık çamı ağacının bulunduğu Kozak Yaylası’nın, Bergama Krallığı’ndan beri fıstık çamı ormanları ile kaplı olduğu biliniyor.
Kapıdağ Yarımadası
Kapıdağ Yarımadası
Kapıdağ Yarımadası: Yürüyüş severlerin rahatlıkla kısa ve uzun doğa yürüyüşleri yapabilecekleri, doğal yürüyüş parkurlarıyla çevrilmiş, doğa harikası olan kapıdağ yarımadasının eteklerinde yer almaktadır.
Manyas gölü
balıkesir manyas gölü
Manyas gölü: Suyu tatlı olup, gölde kerevit ve 20’ye yakın balık türü yaşamaktadır. Gölün en ilgi çeken yönü ise, kuzey doğu kıyısında her yıl 2 – 3 milyon civarında kuşun geldiği kuş cennetidir.
Hisaralan Kaplıcası
Hisaralan Kaplıcaları
Hisaralan Kaplıcası: Kaynak suları fluorür içeren sodyumlu bikarbonatlı termal sular sınıfına girmektedir. Su kendi halinde akışkan olup, saniyede 172 litre çıkmaktadır. Başta hareket sisteminin ağrılı hastalıkları olmak üzere, kadın hastalıklarında ve ağrılı rahatsızlıklarda müsekkin olarak kullanılır.
Antandros Antik kenti
antandros antik kenti
Antandros antik kenti: Adramytteion (Burhaniye-Ören) – Assos (Behramkale) yolu üzerinde askeri bakımdan stratejik bir konuma sahip olan kentin, M.Ö. 10.yy’ da kurulduğu düşünülmekle birlikte, çok yakınında bulunan Assos’ un M.Ö.2.bin yıllarına kadar inen tarihinden Antandros’ un da bu tarihlerde iskan görmüş olması mümkün görülmektedir.
Yazören Mağarası
Yazören Mağarası
Mağaranın tavan yüksekliği toplamda 25 metre. Belli dönemlerde mağaranın içerisindeki suların akışı değişiyor. Bu durum genellikle kış ve bahar aylarında gerçekleşiyor. Sarkıtları dikitleri gerçekten görülmeye değer.
Balıkesir Gezilecek Yerler Video