Bizans döneminde “Kyparates” adıyla anılan IV. Murat’ın İran seferinden dönerken yanında getirdiği Emirgune’nin oğlu Tahmasb Kulu Han’dan geliyor.
Çevresi duvarlarla çevrili olan Emirgân Korusu’nda 120’yi aşkın bitki ve ağaç türü vardır. Aralarında fıstık çamı, kızılçam, Halep çamı, ağlayan çam, veymut çamı, sahil çamı, Japon kadife çamı, Londra çamı, Avrupa, mavi ve konik ladinler ile mavi atlas, Lübnan ve Himalaya sedirleri, kayın, dişbudak, sabunağacı, salkımsöğüt, Macar meşesinin yanı sıra Kolorado gümüşi köknarı, Çin mabet ağacı, kaymakağacı, Kaliforniya su sediri, sahil sekoyası ve kafur ağacı gibi ender bitki türleri bulunuyor.
472.000 m2’lik bir araziye sahip olan Emirgan Korusunda iki su göleti ile İBB bünyesinde halka açık şekilde işletilen Pempe Köşk, Sarı Köşk ve Beyaz Köşk yer alır.
Emirgan Korusu Köşkleri
Beyaz Köşk
Beyaz Köşk
Pembe Köşk
Pembe Köşk
Sarı Köşk
Sarı Köşk
Lale festivali süresince Osmanlı döneminden kalma 3 köşk’de hizmete açıktır. Festival sonrası sadece Sarı köşk hizmetine devam ediyor. Günümüzde Restorant olarak halka hizmete açılmıştır. Sarı Köşk hariç Beyaz ve Pembe köşk’de düğün yada önemli organizasyonlarınızı yaptırabilirsiniz. Köşk İşletmesi BELTUR ‘a aittir.
Emirgan Korusu Piknik Alanı
Emirgan Korusu Piknik Alanı
Emirgan Korusu içerisinde ailece piknik yapabileceğiniz bir çok Piknik alanı bulunuyor. Piknik alanı yanlarında çocuklar için düşünülmüş oyun parkları bulunuyor. Oldukça geniş bir alana yayılmış olan masalı banklar sayesinde ağaçların gölgesinde çayınızı yudumlarken kuşların cıvıltılarını dinleyebilirsiniz.
Emirgan Korusu Gezilecek Yerler Listesi
Emirgan Korusu
Emirgan Korusu’nun en güzel yeri olan meydan, en kalabalık kısmıdır. Oturmak için konulan banklarda yer bulmak oldukça güç. Ortadaki göl ve içinde yüzen ördekler muazzam bir görüntüye sahip. 2016 lale festivalinde gölle birleşik olan şelaleler artık suya ilave olarak eklenmiştir. Eski Yeşilçam filmlerinin bir çok bölümü burada çekildiğini biliyor muydunuz ?
Dört bir yanı rengarenk laleler ile çevrili olan Emirgan korusu Cennet Bahçesinden birisi gibi adeta.
Emirgan Korusu
5 yön eklense de bir çok ayrı eklenmiş güzellikler ve yenilikler mevcut. özel kesim çimler ve ağaçlar en çok ilgi çekenler arasında.
Emirgan Korusu
Ağaçlara işlenmiş özel motiflerde çok dikkat çekici. Bu ağaca işlenmiş güller çok güzel bir görünüme bürünmesine ağaç ile resim çektirmek için yarış yapmalarına neden olmuş.
Emirgan Korusu
Burası üst bölüm. Emirgan Korusu’nun merkezi diyebilir, gitmek istediğini yeri buradan seçebilirsiniz. İstanbul’a ve Emirgan Korusu’na gelmiş ve İstanbul hatırası fotoğrafı çekmemek ayıp olur. Hemen kendinize bir yer kapın ve anı ölümsüzleştirerek yakınlarına ve Koruya henüz gelmeyenlere hava atın.
Emirgan Korusu
Burası Korunun En güzel yerlerinden sadece birisi. Çevresi rengarenk laleler ile çevrili olan bu mini akar gölet içerisinde tatlı su balıkları barındırmakta. En çok ilgi görülen yerler arasında olduğu şüphesiz.
Emirgan Korusu
Burasıda aynı gölet üzerinden geçen mini köprü. Bir çok yeni evlilerin düğün fotoğraflarına ev sahipliği etmekte.
Emirgan Korusu
Daha geniş bir açı. kartpostal gibi mübarek.
Emirgan Korusu
Biraz yukarı kısma çıktığınız taktirde deniz manzarasına şahit olacaksınız. Yine oturmak için yer ve manzara karşı çay çorba içmeniz mümkün.
Emirgan Korusu
Emirgan Korusu
Bunun gibi bir kaç mini şelale ve gölet daha yapıldı bilin istedim. her geçen yıl şaşırtan şeyler eklenmekte buda burayı vazgeçilmez kılıyor.
Emirgan Korusu
Son olarak bu görseli paylaşarak konuyu toparlıyorum. Sabahları kahvaltıya akşamları çay içmeye gelmek için muazzam bir yer.
Emirgan Korusu Kahvaltı ve Fiyatları
Konumu itibariyle boğaz manzarası eşliğinde hafta sonu kahvaltısında en çok ilgiyi gören Sarıköşk, İstanbul’da bir çok kahvaltı mekanı ile kıyaslandığında fiyatları gayet uygundur. Beltur tarafından işletilen Sarıköşk, Cumartesi ve Pazar günleri 09:00 – 13:00 arasında hizmet veriyor. Hafta sonları açık büfe kahvaltının fiyatı sadece 35 TL ‘dir.
Giriş Ücretleri & Ziyaret Saatleri
Giriş Ücreti
10 TL Ziyaret Saatleri
07:00 – 22:00 Kapalı Günler
Her gün açık
Giriş Tarifesi
Giriş Ücreti
Otopark Ücreti 10 TL
Emirgan Korusu Giriş Ücreti
Emirgan Korusu’na giriş için yayalardan ücret alınmıyor. Eğer özel aracınız ile gelirseniz sadece koru içerisinde yer alan otopark ücreti ödüyorsunuz. Emirgan Korusu otopark ücreti 2020 yılı için 10 TL’dir.
Emirgan Korusu Ziyaret Saatleri ve Günleri
Emirgan korusu haftanın her günü açıktır. Sabah 07:00 saatlerinde ziyaretçilerine kapılarını açan koru, akşam 22:00 saatlerine kadar koru boşalmadan kapılarını kapatmıyor. İçeride mekanlar haricinde orman aydınlatmaları bulunmuyor. Hava kararmaya başlayınca ufaktan terk edersiniz zaten.
Nasıl Gidilir? Konum Bilgileri
Harita sokaklarında dolaşmak için ikonu sürükleyin Harita üzerindeki insan simgesini sürükleyip bırakarak haritada sokaklarda dolaşabilirsiniz!
(Bazı konumlar Google Maps tarafından henüz sokak görünümüne açılmamış olabilir.)
Emirgan Korusu Nerede ve Nasıl Gidilir?
Avrupa Yakasında olup Sarıyer / İstinye‘dedir.
•Beşiktaş – Tarabya Minibüslerin hepsi
•Mecidiyeköy tarafından gelmek için 29Ş dereiçi Otobüsü
•Karşıdan gelecekseniz eğer Levent’e ulaşın ve Maslak Sarıyer istikametine ilerlerseniz 10 dakikada ulaşabilirsiniz.
•Konum bilgileri için tıklayın.
2020 Emirgan Lale festivali de yapıldı. Şunu söyleyebilirim ki her geçen yıl ziyaretçi sayısı gözle görülebilecek seviyede artmakta. Araçla gelenler artık sıkıntı yaşamaya başlıyor diyebilirim. Bu yıl ki ziyaretimden bir adet görseli aşağıya ekledim.
# Eğer yolunuz Sarıyer bölgesine düşmüşse yakın civarda bulunan gezi yerleri olan aşağıdaki listeye göz atın derim.
•Belgrad Ormanı
•Rumeli Feneri
•Atatürk Arberatumu
•Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi
•15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı
•Duatepe Parkı
•Baltalimanı Japon Bahçesi
•Yavuz Sultan Selim Köprüsü
Sıkça Sorulan Sorular Soru Sor
Emirgan Korusuna giriş ücretli mi?
Koru içerisinde Tuvalet var mı?
Fotoğraf çekimi yasak mı?
İçeride mangal yapabilir miyiz?