Rumeli Hisarı İstanbul’un Sarıyer ilçesinde Boğaziçi’nde bulunduğu semte adını veren hisar. Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul‘un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı‘nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası boğazın en dar noktasıdır.Mekanda uzun yıllardır Rumeli Hisarı Konserleri düzenlenmektedir.
Rumeli Hisarı’nı Kim Yaptırmıştır?
» Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. ayrıca Fatih Sultan Mehmet, hisarın yapımında bizzat görev almıştır.
Rumeli Hisarı Ne Zaman Yapılmıştır?
» Yapımı ne kadar sürmüştür?: 15 Nisan 1452 tarihinde yapımına başlanan hisar, 31 ağustos 1452 tarihinde tamamlanmıştır. yani Rumeli Hisarı sadece 4 buçuk aylık gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır.
Rumeli Hisarı Resimleri
Rumeli Hisarı’nın diğer isimleri nelerdir?
» Rumeli Hisarı’nın adı Fatih vakfiyelerinde Kulle-i Cedide; Neşri tarihinde Yenice Hisar; Kemalpaşazade, Aşıkpaşazade ve Nişancı tarihlerinde Boğazkesen Hisarı olarak geçmektedir.
Rumeli Hisarı Neden Yapılmıştır?
» İstanbul’un fetih hazırlıklarının en önemli aşaması olan Rumeli Hisarı, boğazın kuzey tarafından gelebilecek olan saldırıları engellemek için Anadolu Yakasında yer alan Anadolu Hisarı’nın tam karşısına yapılmıştır.
Giriş Ücretleri & Ziyaret Saatleri
Giriş Ücreti
18 TL Ziyaret Saatleri
09:00 – 19:00 Kapalı Günler
Çarşamba
Giriş Tarifesi
Giriş Ücreti
Tam bilet 18 TL
Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri
Çarşamba günleri hariç haftanın her günü sabah 09.00 – 19:00 arasında kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Müzekart sahiplerine, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü yetişkinlere giriş ücretsizdir. Normal vatandaşlara 2019 yılı için geçerli giriş ücreti 18 Türk Lirası‘dır.
Nasıl Gidilir? Konum Bilgileri
Harita sokaklarında dolaşmak için ikonu sürükleyin Harita üzerindeki insan simgesini sürükleyip bırakarak haritada sokaklarda dolaşabilirsiniz!
(Bazı konumlar Google Maps tarafından henüz sokak görünümüne açılmamış olabilir.)
Rumeli Hisarı Nerede ve Nasıl Gidilir ?
» Rumeli Hisarı, İstanbul ilinin Sarıyer ilçesinde ve kendi adını taşıyan Rumeli semtinde yer almaktadır. Hisar Anadolu yakasında yer alan Anadolu hisarının tam karşı konumunda bulunmaktadır.
» Rumeli Hisarı’na gitmek için, toplu ulaşım araçlarından faydalanmak mümkündür. Rumeli Hisarı otobüs durağı, Aşiyan otobüs durağı, Rumeli hisar üstü otobüs durağı, Boğaziçi üniversitesi istasyonu metro durağı ile ayrıca Etiler metro istasyonu metro durağı aracılığı ile Rumeli Hisarına ulaşmak mümkündür.
•Adres: Yahya Kemal Caddesi, Sarıyer / İstanbul
•Konum bilgileri için tıklayın.
» Eğer Bir gün Yolunuz İstanbul ve çevresine düşerse daha önce hazırlamış olduğumuz İstanbulda gezilecek yerler listemizi incelemenizi öneririz.