Fethiye Müzesi Hakkında Bilgiler

Fethiye Müzesi, Muğla’nın Fethiye çevresindeki antik yerleşimlerdeki kazılardan elde edilen bulguların sergilendiği bir müze olarak hizmet vermektedir. Muğla Fethiye’de görebileceğiniz doğal güzelliklerin yanı sıra müze ziyaretleri gerçekleştirerek kentin tarihi güzelliklerini de keşfetme imkânı bulabilirsiniz.

Doğa ve tarihle bütünleşmiş olan Fethiye’nin birbirinden güzel koylarını gezebileceğiniz gibi kenti gezerek ve müzeye giderek geçmişten izler edinebilir, kenti daha iyi anlayabilirsiniz. Tarihi çağlara dair izleri bulabileceğiniz Fethiye Müzesi, Tunç, Arkaik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait arkeolojik kalıntıların sergilendiği yapıdır.

Sergilenmekte olan eserlerin çoğunluğu Fethiye ve çevresinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda elde elde edilmiş ve sergilenmek üzere müzeye getirilmiştir.

Müze Kuruluşu

Fethiye Müzesi, Muğla
Fethiye Müzesi

Teke Yarımadası’nda bulunan liman kenti olarak bilinen Fethiye’de 1962 yılında ilk müze, dönemin kaymakamı olarak bulunan Recep Ceylan’ın desteği sonucu kurulmuştur. 1957 yılında gerçekleşen depremden sonra kent yeniden yapılanmıştır.

Böylelikle Fethiye Müzesi, kentten ve kent çevresinde bulunan tarihi eserler ile ilk defa kurulmaya başlanmıştır. İlk zamanlarda günümüzdeki belediye binasının altında hizmet veren müze, iki küçük odada Depo Müze adı altında faaliyetlerini yürütmekteydi. 1987 yılından günümüze kadar şu an bulunduğu yerde ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmektedir.

Müze Bölümleri

fethiye müzesi, muğla

Müzede sergilenmekte olan eserlerin büyük bir kısmı arkeolojik açıdan zengin olan Fethiye ve çevresinden vatandaşların getirmiş olduğu tarihi eserler ve kazılardan çıkarılarak müzeye getirilen eserlerden oluşmaktadır. Müzede Arkeoloji, Etnografya ve Bahçe olarak üç kısım bulunmaktadır.
•Arkeoloji bölümünde yer alan tarihi eserler M.Ö. 3.000’den başlayarak Bizans Dönemi sonuna kadar tarihlenen heykeller, heykel başları, seramik, cam, metal eserler ve sikkelerdir. Aynı zamanda bölgenin tarihi özellikleri hakkında bilgi edinebileceğiniz yazıtlar da mevcuttur. Yazıtlardan en önemlisi klasik çağda halkın konuştuğu dil olan Likçe yazılmış Üç Dilli yazıttır.
•Etnografya bölümünde ise sadece bahçe yer almaktadır. Aynı zamanda müze bahçesinde açık teşhir alanı olarak bulunan taş eserler yer almaktadır. Bu eserler arasında bulunan lahit mezarlar, yazıtlar Likya kültürüne dair önemli ipuçları verir.

Fethiye Müzesi

 Giriş Ücretleri & Ziyaret Saatleri

Ziyaret Saatleri
08:00 – 19:00

Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

Bizans dönemine ait etnografik eserlerin sergilendiği Fethiye müzesinde mevsimsel olarak ziyaret saatleri değişkenlik göstermektedir. Yaz aylarında 08:00 – 19:00 saatleri arasında sergiye açıkken kış aylarında akşam 17:00 saatlerinde ziyarete kapanıyor. Fethiye Müzesi’ne girişler tamamen ücretsizdir.

 Nasıl Gidilir? Konum Bilgileri

Harita sokaklarında dolaşmak için ikonu sürükleyin Harita üzerindeki insan simgesini sürükleyip bırakarak haritada sokaklarda dolaşabilirsiniz!
(Bazı konumlar Google Maps tarafından henüz sokak görünümüne açılmamış olabilir.)

Muğla Fethiye Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?

Fethiye Müzesi, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Kesikkapı Mahallesi’nde yer almaktadır. İlk zamanlarda müze, günümüzdeki belediye binasının altında bir depo müze şeklinde faaliyetlerini sürdürmekteydi. 1982 yılında yapımı tamamlandıktan sonra müze, bugünkü modern binasında çağdaş müzecilik anlayışı çerçevesinde ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Fethiye Müzesi’ne ulaşmak istiyorsanız öncelikle doğal güzellikleri ve turistlerin ilgisini çeken tarihiyle Fethiye ilçesine gitmelisiniz. Fethiye ilçesi Muğla il merkezine 124 km uzaklıkta bulunmaktadır ve karayolu ile ulaşım oldukça mümkündür.

Toplu taşıma kullanacaksanız Muğla’dan kalkan otobüslerle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçe merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Dalaman Havaalanı’nı kullanarak da Fethiye’ye ulaşmanız mümkün olacaktır.
•Adres: Kesikkapı, Fethiye/Muğla
•Konum bilgileri için tıklayın.

# Fethiye’de gezilecek yerler listemizde de yer verdiğimiz Fethiye Müzesi‘ni ziyaret edecekseniz civarda bulunan Amintas Kral Mezarları‘nı da mutlaka ziyaret etmelisiniz.