Gülhane Parkı Hakkında Bilgiler

Yaklaşık 100 bin m2 bir alana sahip olan Gülhane Parkı, Lale festivallerinde en renkli halini alıyor. 400 yıl boyunca Osmanlı sarayı bahçesi olduktan sonra 1912 yılı Cemil Paşa zamanında bir park haline getirilip halka açılıyor. Yine o dönemlerde Cemil Paşa Kısıklı Parkı, Sultanahmet Parkı ve Yıldız Korusu gibi bir çok bahçeyi halka açmıştır.

Atatürk’ün Türkiye’de ilk dikilen heykeli de buradadır. Bu heykel Avustralyalı Kripel tarafından yapılmış ve şuan durduğu yere 1926 yılında dikilmiştir. Bunun yanı sıra Gülhane Park içerisinde görebileceğiniz anıtlar arasında IV. yüzyılın ilk yarsına ait Roma Sarnıcı ve günümüze iyi koşullarda ulaşamayan IV. yüzyıldan kalma St. Paul Yetimhanesi var.

Gülhane Parkı kapısından girdiğinizde meydanda yol ikiye ayrılıyor. Biri parkın içine diğeri ise Topkapı Sarayı Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi‘ne gidiyor. Parkın girişinde sizi yukarıdaki kısa videoda olan görüntü karşılıyor.

Gülhane Parkı Resimleri

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı Beltur Restoran

Görünüş olarak Emirgan Korusu‘nu aratmasa da yapılacak şeyler ne yazık ki sınırlı. Yer bezi sererek çimlerde piknik yapabilirsiniz. Mangal yakamıyor ve yemek yemek için masa bulamıyorsunuz. Geniş ve uzun bir yolda rengarenk çiçeklerin verdiği kokuyla günü bitiriyorsunuz. Ancak İbb Beltur tarafından sunulan kahvaltı ve yemek hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz biraz bu konuda bilgi verelim.

Gülhane Parkı Kahvaltı & Yeme İçme

Yemyeşil bitki örtüsü üzerinde sevdiklerinizle yer kahvaltısı yapmak isteyenler için ideal olsa da, buna müsait olmayanlar için içeride İBB Beltur hizmetinde şık bir mekan bulunuyor. Kahvaltı ve yemek ücretleri gayet makul fiyatlardır. Bunun yanı sıra giriş kapısının önünde Antik kafe ve Le Safran adında bulunan restoranlar sizin için iyi bir seçenek olacaktır.

Önemli: Gülhane Parkı’nın meşhur Setüstü Çay Bahçesi hizmete uzun bir süre önce kapatıldığını bilmenizi isterim. Edindiğimiz bilgilere göre sahil tarafında bulunan duvar çökmesi sonucu yaralananlar hatta hayatını kaybedenler olmuş.

 Giriş Ücretleri & Ziyaret Saatleri

Ziyaret Saatleri
08:00 – 19:00 Kapalı Günler
yok

Gülhane Parkı Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri

Gülhane Parkı için giriş ücreti yoktur. Özel aracıyla gelecek olanlar civarda otopark bulmaları gerekiyor. Otopark ücretleri ortalama 10 TL – 15 TL civarındadır. Ziyaret günleri Gülhane Parkı için en iyi sezon lale festivallerinin olduğu Nisan ayıdır. En kalabalık olduğu zamanlar ise yine yaz döneminde düzenlenen etkinlikler ve konser zamanlarıdır. Ziyaret saatleri hakkında bilgi içermiyor ancak sabahın ilk ışıklarıyla kapıların açıldığı, havanın kararmasıyla insanların alanı boşatmasıyla kapıların kapandığı bilgisini verebiliriz.

 Nasıl Gidilir? Konum Bilgileri

Harita sokaklarında dolaşmak için ikonu sürükleyin Harita üzerindeki insan simgesini sürükleyip bırakarak haritada sokaklarda dolaşabilirsiniz!
(Bazı konumlar Google Maps tarafından henüz sokak görünümüne açılmamış olabilir.)

Gülhane Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

# Gülhane Parkına ulaşım için bir çok alternatif mevcut. Size öncelik olarak en kısa yoldan ulaşım yolunu anlatacağım. En kısa yol Metro – Tramvay yolunu kullanmaktır. Anadolu yakasından gelecek olanlar bir şekilde Hacıosman-Yenikapı hattı metroya ulaşın. Kabataş’da inin ve hemen yanında bulunan Tramvaya binin. Ardından Gülhane Durağında inin. 100-200 metre yürüme mesafe yukarıda yürüdüğünüzde Park’a ulaşmış olacaksınız.

# Marmaray ile gelmek isteyenler Sirkeci‘de inebilir, ister 500 metre kadar tramvay yolunda yürüyebilir isterse mesafeyi kısaltmak için Tramvaya binebilir. Tramvay yolunu kullanırken çocuklarınıza dikkat etmelisiniz. Kaldırım oldukça dardır.

Eminönü ve Sirkeciye ulaşım yollarından bahsettik, bulunduğunuz mevkii’den bu konumlara istediğiniz ulaşım araçlarıyla gelirseniz gerisi artık kolaydır.
•Adres: Cankurtaran Mahallesi / Fatih / İstanbul
•Konum bilgileri için tıklayın.

# Eğer yolunuz İstanbul’a düşmüşse sizler için hazırladığımız İstanbul’da Gezilecek Yerler listemize göz atabilir, listemizi kendinize rehber edinebilirsiniz.

Bölgede Gezilecek Önemli Yerler
•Topkapı Sarayı
•Ayasofya Müzesi
•Yerebatan Sarnıcı
•Galata Kulesi
•İstanbul Arkeoloji Müzeleri