KIBRIS TARİHİ YERLER

Yıllık izinlerini Türkiye’den uzakta ancak yakın bir yerlerde geçirmek isteyenler Kıbrıs’a yöneliyorlar. Hafta sonu kaçamakları için de Türkler tarafından sıkça tercih edilen Kıbrıs Doğu Akdeniz’in masmavi suları üzerine kurulu bir ada olmaktan çok daha öte bir anlam ifade ediyor tatilciler için.

Akdeniz’in ılıman iklimiyle Nisan’dan Ekim sonuna kadar tatilcileri ağırlayan Kıbrıs dört mevsim gidilebilecek nadir tatil noktalarından birisi. Günümüzde çoğu tatil acentasında gördüğümüz Kıbrıs’a tur ilanları ise hem balayı çiftlerini hem de eğlenmek isteyen kalabalık grupları cezp ediyor. Vizesiz uçaklı turlar ile

Kıbrıs’a gitmek isteyen tatilciler Kıbrıs’ta yapacakları tatile göre konaklamalarını da erken rezervasyon ile çözüme kavuşturabiliyorlar.
Sayısız doğal güzelliği ve tarihi yapıtları olan Kıbrıs sanatseverlerin ilgisini çekebilecek bir tatil rotası. Osmanlı’nın ve Türk mimarisinin izlerini taşıyan birçok sokak ve yapıt Türklere kendini sanki Türkiye’delermiş gibi hissettiriyor. Girne sokakları ise buna en güzel örnek. İstanbul’un denize açılan sokaklarında geziniyormuş hissi vermeyi başaran Girne sokakları Kıbrıs’ta gezilmesi gereken yerler listelerinde başta yerini daima koruyor.

Kıbrıs’ta Gündüz Yapılacak En İyi Aktiviteler Elbette Tarihi Yapıtları Gezmek
Turizm acentaları ve rehberleri Kıbrıs’ta tatil yapmak isteyenleri mutlaka tarihi yapıtları gezmeye götürüyor. Deniz sezonu olsun olmasın Kıbrıs’ta her zaman tatil yapmak tabi ki mümkün. Gündüz tarihi noktaları gezen turistler gece Kıbrıs’ın eğlenceli clublarında doyasıya eğlenebiliyor. Kendine has bir tarihi de olan Kıbrıs’ta gezilmesi gereken tarihi yerlerden aşağıda bir nebze olsun bahsettik.

  • Girne Kalesi

Sahil şehri Girne’de bulunan Girne Kalesi mutlaka gözünüze çarpacaktır. Günümüze kadar bozulmadan ulaşmayı başaran harika bir yapıt olan Girne Kalesi Bizanslılar tarafından Araplara karşı yaptırılmıştır. Yedinci yüzyılın mimarisini ve yaşamı bizlere aktaran Girne Kalesi’nde zindanlar da bulunmakta. Aynı zamanda, St. George Klisesi, Venedik Kulesi, Batık Gemi Müzesi ve Kırnı mezarları yer alıyor. Mersin’den feribotla gidecek olanlar ise Girne Kalesi’ni Girne limanına indikten hemen sonra görecekler.

  • Kaçakçının Köşkü

1957 yılında İtalyan Paulo Polides tarafından yaptırılan malikâne Mavi Köşk olarak da biliniyor. Rum lideri olan Makarios’un avukatlığını yapmakta olan Paolides silah kaçakçılığı ile de anılıyor. Dışarıdan normal bir malikâne gibi görünen Kaçakçının Mavi Köşkü iç mimari yapısı ile görenleri hayrete düşürüyor. 74’teki Kıbrıs harekâtında gizli tüneller sayesinde İtalya’ya kaçan Paolides belki geri gelirim diye her sene köşkün tamirat giderlerini karşılamış. İtalya’da mafya tarafından öldürülen Paolides ne yazık ki köşkünü bir daha göremedi.

  • Barbarlık Müzesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olan Lefkoşa’da yer alan Barbarlık Müzesi özel bir amaca hizmet ettiği için herkesin ziyaretine açık bir müzedir. İnsanlık tarihinde yaşanan tüm kötü olayların aktarıldığı Barbarlık Müzesi’nin tarihi 4 Aralık 1963’e dayanıyor. Kıbrıs’a gittiğinizde tarihi yerleri görmek gibi bir arzunuz varsa Barbarlık Müzesi hakkında daha fazla bilgiyi edinmek için oldukça zamanınız olacak. Ancak, yine de biraz aktarmakta fayda var. Görevli Binbaşı Nihat İlhan’ın evine sıçrayan ırkçı olaylar ev sahiplerinin ölmesine neden oluyor. EOKA ve Rum çetelerinin yapmış olduğu bu katliam sonrasında tüm insanlığa ibret olması için ev müzeye dönüştürülüyor. Elbette katliamdan sonra hiçbir şeyin değiştirilmediği evde hala o hissiyatı uzun seneler geçse dahi almak mümkün.

  • Selimiye Cami

İsmini Osmanlı dönemindeki ada işgalinden sonra alan Selimiye Cami eskiden bir kiliseymiş. Osmanlı’nın hâkimiyetine giren St. Sophia Katedrali günümüzde hala cami olarak kullanılıyor. Gotik bir mimari anlayışına sahip olan Selimiye Cami ise bildiğimiz camilerden sadece tasarım olarak farklı. Gotik tarzda tarihi bir camiyi ziyaret etmek sizi heyecanlandıracaksa mutlaka Selimiye Cami’sine gitmenizde fayda var.