Türk Gezgin Yazarların Gezi Kitapları: Karantinada Spiritüel Bir Yolculuk İçin 20 Öneri

1- Benian Çulhaoğlu-Tek Başına Dünya Gezisi: Davranış bilimleri uzmanından 4 kıta ve 40 ülke geziinde yaşadıklarını bu kitapta çok akıcı bir dille derlemiş.

2- Şeref Pınarcı- Sırt Çantalı Gezginlere Latin Amerika: 17 ülke 40 Güney Amerika rotasını okumak için daha fazla beklemeyin..

3- Saffet Emre Tonguç- Ayrıcalıklı Rotalar: Hürriyet Kitap’tan çıkan bu eser her seyahat severin mutlaka okuması gerekenlerden.

4- Serkan Ocak- Gezeceğin Varsa Göreceğin De Var: Hem içerik hem de anlatım tarzı ile sizi doyuracak bir eser. Serkan Ocak hareketli ve eğlenceli kişiliğini bu kitabına yansıtmış.

5- Burak Akkul- Çok Gezenti Şehirler ve İnsanlar : Uzun yıllardır başarılı bir şekilde devam eden TV programından da tanıdığımız Burak Akkul’un bu kitabında yine samimi yorumu ile tecrübeleri kaleme alınmış. D&R’da kitabı 23,40 TL’ye bulabilirsiniz.

6- Mehmet Genç- Yol Hikayeleri 1-2: Sosyal medyada Rotasız Seyyah olarak tanıdığımız Mehmet Genç Yol Hikayeleri adında 2 kitap ile Ephesus yayınları sayesinde rafınızda yerini almalı.

7- Seymen Bozaslan- İçinden Yol Geçen Hayatlar-Bir Gezginin Notları: Libros Kitap’tan çıkan bu gezi notları çok yeni bir eser. Oldukça keyifli ve akıcı bir anlatımı olan bu kitabı da incelemenizi tavsiye ederiz.

8- Serkan Ocak, Yücel Sönmez, İsmail Sarı- Dünya Turuna Nasıl Çıkılır? Hürriyet Kitap’tan çıkan bu eser üç yazarımızında emeklerini boşa çıkartmayacak tarzda. Hemen edinmenizi öneriyoruz.

9- Barkın Laçin Özdemir- Antartika Herkesin- Antartika Kimsenin: Genç gezgin ve yeni yazarımız Barkın Özdemir Antartika’da yaşadığı psikolojik serüvene eşlik etmek için siz gezgin okurları bekliyor.

10- Yağmur Arat- Bir Yol Bin İhtimal: Genç ve sevimli arkadaşımız Yağmur Arat’ın Bir Yol Bin İhtimal adlı kitabı da raflarda yerini aldı hatta Yağmur imza gününü bile düzenledi. Biz henüz okumadık ama en yakın zamanda başlamayı planlıyoruz.

11- Kerimcan Akduman ve Zeynep Sevde- Dünya’nın Öbür Ucunda Ne var? : Uzun süredir gezen, kaliteli ve eğlenceli içerikler üreten zaman zaman da gezi rehberliği yapan Kerimcan Akduman ile Zeynep Sevde’nin bu yeni kitabı bizim de çok merak ettiğimiz bir eser. Sizlerin de en kısa sürede edinmenizi tavsiye edeceğimiz kitaplar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

12- Gizem Altın- Bir Bilet Al: Bir bilet alıp 25 yaşında tek başına bir interrail seyahati ile hayatında ilk defa yurtdışına çıkan genç bir kadının yolculuk anılarına eşlik edeceğiniz bu kitabı henüz gezmeye başlayanlar için özellikle tavsiye ediyoruz.

13- Saffet Emre Tonguç – Boğaz Hakkında Her Şey: Bu eserde, Boğaz’ın en meşhur yalılarının hiç görülmemiş iç mekan fotoğraflarının yanısıra, bir uçtan bir uca Boğaz ile ilgili en yeni bilgiler yer alıyor.  Meraklılarına duyurulur..

14- Saffet Emre Tonguç- Avrupa’da Görülecek 101 Yer: Avrupa’da yer alan en önemli ülkeler hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra çok sayıda görselle zenginleştirilen kitap, “nerede yenir”, “nerede kalınır” gibi ipuçlarını da içeriyor. Gezmeye Avrupa’dan başlamak isteyenler için olduğu kadar gezip görenler içinde önemli bir eser.

15- Saffet Emre Tonguç ve Fatih Türkmenoğlu- Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer: Bu eser mutlaka görülmesi gereken yeryüzü cennetleri, mitolojik öyküleri, insani dokunuşları, tarihsel arka plan bilgilerinin yanı sıra nerede kalınır, nerede yenir, ne yapılır gibi pratik ipuçlarını da içeriyor.

16- Barış Bakır – Sırt Çantamda Avrupa: Yine bir interrail yolculuğu ve Avrupa’da görülmesi gereken en önemli şehirler için pratik bilgilerin yer aldığı macera ve keşif dolu bir kitap. Eski bir interrailcinin yeni interrailcilere tavsiyelerini içeriyor.

17- Mutlu Dinçer – Pedalımda 5 Ülke:  İnci ve Soner Sarıhançifti’nin 2005 yılında aldıkları bir karar ile bisikletleri ile 5 ülkede yaptıkları seyahat ve deneyimleri aktaran bu kitabı özellikle aynı amaçla yola çıkmayı arzulayan tüm gezginler için öneriyoruz.

18- Okan Okumuş – Yaşasın Sırt Çantası: Gezginin El Rehberi: Dünya üzerinde yeni yerler keşfetmek isteyen ancak bu yolculuğa nereden ve nasıl başlayacağını bilmeyenlere ayrıntılı bir yol haritası çıkarıyor. Plan-lama, ulaşım, konaklama, bütçe, rehber kitaplar, faydalı internet kaynakları, sağlık, güvenlik, yemek, alışveriş, iletişim, festivaller; engellilere, eşcinsellere, çocuklu ailelere özel seyahat öne-rileri; hem çalışıp hem de gezebileceğiniz gönüllülük ve sosyal sorumluluk projeleri ve dünyayı tek biletle dolaşabileceğiniz iki rota örneği de dahil pek çok konuda faydalı bilgiler sunuyor.

19- Figen Gündüz Letaconnoux- Yaşamımdan Süzülen Afrika: Afrika’yı merak eden ve gitmeyi düşünen herkesin özellikle okuması gereken bir eser.

20- Engin Kaban ve Onur İnal- Gezginin Pratik Seyahat Rehberi: Seyahat etmeyi bir yaşam biçimi halime getiren yeni kültürleri keşfederek beslenen gezginler için bir başvuru niteliğindeki bu yayın; kolay pratik ve keyifli bir seyahatin hiç de zor olmadığını anlatan ipuçları ile dolu bu kitabı tavsiye ediyoruz.

Keyifli okumalar..